[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]
LOCATION/TYPE

News Home
Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Ond bråd död — Sudden death  

Credit:  10/03/2014 August Thomasson augustthomasson.weebly.com ~~

[An immature white-tailed sea eagle killed by a wind turbine]

Ägnade denna lediga måndagen åt att, åter igen, cykla omkring på Kristianstadslätten.

Iallafall, när jag hade gått omkring på “baksidan” av Vinnö ängar ett tag kommer det plötsligt en ung havsörn glidandes ganska lågt.

9791282_orig

Den glider bort mot ett vindkraftverk och jag tänker hur hemskt det skulle vara om det knockades av det. Som tur var vände örnen och kom tillbaka mot mig och började skruva och nästan “leka” i luften.

7140608_orig

Den flyger långsamt bort mot vindkraftverket igen men eftersom den vände förra gången tänker jag så inte mycket på det och börjar långsamt gå mot cykeln. Jag ger örnen en sista blick och ser att den precis passerar vindkraftverket. Då händer det som inte får hända. Örnen bli träffade av en vindkfatverksvinge underifrån och störtar neråt. Lite smått panikslagen kastar jag fram kameran och lyckas få iväg några bilder.

5519132_orig

9424018_orig

Omedvetandes om tarmarna(?) som hänger från fågeln och i tron om att dom små bitarna som lossnade vid kollisionen var fjädrar, börjar jag med panik slagna ben cykla som en dåre dom få hundra meterna fram till vindkraftverket. Jag ville vara så snabbt som möjligt på plats för att kunna hjälpa den eftersom den var skadad, trodde jag…

Mina förhoppningar sjunker snabbt när jag kommer fram till örnen och hittar den i fyra delar…

6758096_orig

En väldigt död örnen i fyra delar, dock efter att jag flyttat ihop dom.
Efter flera samtal framochtillbaka meddelas till sist polisen och dom säger att dom ska komma och hämta den. Mellan alla samtal ägnade jag mig åt att skriva av ringnummer, dokumentera och fascineras över den otroliga kraften som skar av örnen på mitten.

2355622_orig

7147719_orig

8133642_orig

198715_orig

Hemskt är det att det ska behöva vara såhär och jag hoppas verkligen inte att jag ska behöva vara med om det igen. Som tur var, om man nu får säga så, var det inte någon kungsörn. Men det är sådan här som får en att fundera över vad det egentligen är som påverkar kungsörnsstammen i Sverige, tyvärr. Det var med ett tungt hjärta jag lämnade lokalen, men örnen blev iallafall omhändertagen… :(

Source:  10/03/2014 August Thomasson augustthomasson.weebly.com

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:

Tags: Photos, Wildlife


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: