[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]


LOCATION/TYPE

News Home
Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Massaal verzet tegen plannen voor windmolens  

Credit:  dinsdag 15 april 2014 watersportverbond.nl ~~

[Massive opposition to lake turbines]

Meer dan 50 personen en instanties hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen om in het noordelijke deel van het IJsselmeer een groot windmolenpark aan te leggen. Provinciale Staten van Fryslan moest er maar liefst drie avonden voor uit trekken om iedereen de gelegenheid te geven z’n zegje te zeggen. Ook het Watersportverbond heeft gewezen op de gevolgen van zo’n groot windmolenpark voor de watersport.

Plannen
Volgens de plannen moet er in het noordelijk deel van het IJsselmeer een windmolenpark komen, dat zo’n 250 tot 400 Megawatt op moet leveren. Dat betekent dat er ergens tussen Stavoren en Medemblik enige tientallen windmolens moeten komen; windmolens met een ‘tiphoogte’ van zo’n 200 meter!

Bezwaren
Het Watersportverbond heeft er tijdens de hoorzitting op gewezen, dat door de aanleg van zo’n groot windmolenpark er niet alleen vaarwater verloren kan gaan. Ook de beleving van de watersport zal er ernstig onder lijden. Juist voor de watersport op het IJsselmeer zijn rust, ruimte, stilte, donkerte en de horizon van groot belang. En die komt ernstig in gevaar door de aanleg van een ‘hekwerk van windmolens, voorzien van knipperende rode lampen.’

Uitstel
Vanwege de vele bezwaren heeft Provinciale Staten besloten om eerst de uitkomsten van een nader onderzoek naar de gevolgen van de aanleg van het windmolenpark voor recreatie en toerisme af te wachten, alvorens een definitief besluit te nemen. Het Watersportverbond hoopt dat er in de tussentijd betere, alternatieve locaties gevonden worden, zodat het uitstel leidt tot een definitief afstel.

Source:  dinsdag 15 april 2014 watersportverbond.nl

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: