[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]


LOCATION/TYPE

News Home
Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Ble arrestert på sin kones 60-årsdag  

Credit:  Lena Jørgensen. Publisert 01. apr. 2020 - froya.no ~~

[Heart-sick Geir Nekstad was celebrating his wife’s birthday when six uniformed police officers stormed the house and arrested him, suspected of setting fire to an excavator in Nessadalen. For two days, he and his son had to spend the night at the police station. Today Geir tells his story. (translate article to English)]

Hjertesyke Geir Nekstad skulle feire konas fødselsdag, da seks uniformerte politifolk stormet huset og arresterte han, mistenkt for herværk på en gravemaskin i Nessadalen. I to døgn måtte han og sønnen overnatte på politihuset. I dag forteller Geir sin historie.

– Jeg tenkte at dette skulle få forbigå i stillhet, men nå som politiet begynner å gå etter flere vindkraftmotstandere, gi folk bøter og ta telefonene deres, blir jeg forbanna. Dette er helt vanvittig, sier Geir Nekstad.

Frøyværingen velger å gå ut med både navn og bilde etter at han har blitt siktet for grovt skadeverk eller medvirkning til grovt skadeverk i Frøya vindkraftverk.

Geir mener at han ikke har noe med saken å gjøre.

– Jeg har mitt på det tørre. Jeg er 110 prosent sikker på at de ikke har noe bevis, for jeg har faktisk ikke gjort det de beskylder meg for, sier Nekstad.

60-årsdagen til kona endte i arresten

Den 12. mars ble det kjent at to frøyværinger var arrestert og siktet for grovt skadeverk; de to personene var Geir Nekstad og sønnen Karl Olav.

Nå forteller Geir sin historie fra kvelden han egentlig skulle feire kona Ann Sofie sin 60-årsdag.

– Den 11.mars klokken 17:15 parkerte tre sivile politipatruljer utenfor huset vårt og seks tjenestemenn stormet inn i huset, forteller Nekstad.

Han fikk beskjed om at han skulle arresteres for grovt skadeverk på en av Søbstad sine gravemaskiner.

– Det var kona som fikk smellen. Hun var operert like før og besvimte av smertene da politiet brøt i henne. Da ble jeg sint, forteller Geir, og sier at de har anmeldt saken til spesialenheten for politisaker.

– Politiet undersøkte hele huset. De tok PC, iPad, mobiltelefon, minnebrikker til kamera, Bank-ID, gevær og magasin, forteller han.

– Jeg fikk så vidt lest siktelsen og tatt med meg hjertemedisinen min, før jeg ble geleidet ut i politibilen og kjørt til Trondheim. Der ble jeg satt på glattcella og ble ikke avhørt før i to-tiden dagen etterpå, sier Nekstad.

– Ingenting å skjule

Geir fikk tilbud om advokat, men takket nei og svarte at han ikke hadde behov for det.

– Jeg hadde ingenting å skjule, sier han.

– Politiet fortalte meg at jeg skulle få strafferabatt hvis jeg tilsto mine ugjerninger. Hvis ikke jeg gjorde det, truet de med å sende meg på Tunga, forteller Nekstad.

– Under avhøret sa jeg at jeg ville vite hva slags “bevis” de hadde for at jeg hadde gjort det jeg var siktet for. Da hadde de lite å stille opp med, mener frøyværingen.

– De svarte da at det var dattera mi Cathrine som hadde sagt at det var jeg som hadde tent på gravemaskina. Da ble jeg forbanna og sa: Nå sitter du og lyver, sier Geir.

– Du har aldri snakket om å tenne på noe i anleggsområdet?

– Det er helt sikkert mange av oss vindkraftmotstanderne som har sittet sammen på cafeen og herjet med at vi ville sprenge hele vindkraftanlegget i lufta.

Men dette er kun frustrasjon som kommer ut. Det er langt fra å fleipe om noe til faktisk å gjøre det, sier Nekstad.

Tente på alle plugger

Etter påstanden om Cathrine tok de en pause i avhøret. Da politiet kom tilbake sa de at de forandret på siktelsen mot Geir, fra å ha tent på til å ha vært med på å planlegge å tenne på gravemaskina.

Temperaturen i rommet økte betraktelig da de fortalte Geir at han ikke var den eneste fra Frøya som var innbrakt av politiet.

– Da de sa at også sønnen min Karl Olav satt i avhør tente jeg på alle plugger. Da nektet jeg å si noe mer før jeg fikk en advokat. Da var det nok, sier Geir.

– Det er så ille dette her. Verken jeg eller Karl Olav har vært innom anleggsområdet siden september, sier han.

Advokat Christian Wiig ble oppnevnt som forsvarer for frøyværingen torsdag ettermiddag.

Karl Olav ble løslatt klokken 23:00 torsdag kveld. Geir ble løslatt fredag klokken 10:00 uten flere avhør.

– I ettertid fikk jeg høre at politiet hadde ringt, og også oppsøkt venninner av Cathrine for å høre hva hun har sagt om brannen i Nessadalen.

-De har også tatt mobiltelefonene til flere vindkraftmotstandere. Det virker som at politiet er desperate etter å finne syndebukker før rettssaken mot oppholdsforbudet kommer opp, mener Nekstad.

– Tilliten til politiet er lik null

Geir sier at han ikke er redd for at saken mot han og sønnen skal ende opp i en rettssal.

Han er imidlertid irritert og forbanna over måten han opplever at vindkraftmotstanderne på Frøya blir behandlet på av politiet.

– Tilliten til politiet er lik null. Vi føler at de løper Trønderenergi sitt ærend, sier Nekstad.

– Det er over 70 anmeldelser fra Trønderenergi og Søbstad. Ennå har de ikke klart å komme med bevis, selv om de har masse kameraer inni hauan. Det er merkelig, sier han.

– Hvorfor blir sakene vi anmelder henlagt, mens vi blir siktet selv når de ikke har bevis?, spør Geir.

– Hvorfor tar politiet mobiltelefonen og gir bøter til en pensjonist som går tur i naturen?, spør han.

– Jeg blir forbanna over måten de oppfører seg på!

Nekstad tror ikke at det er en vindkraftmotstander som har tent på gravemaskina i vindkraftområdet.

– Jeg tror de må undersøke på andre siden av gjerdet. Hvem vet? Det kan være forsikringssvindel.

-Jeg aner ikke. Men dagen etter var det kommet på plass en ny maskin. Det stoppet ikke arbeidet deres, men satte vindkraftmotstanderne i et veldig dårlig lys, påpeker Nekstad.

Fortsatt siktet

Politiadvokat Silje Mebust ved Trøndelag politidistrikt forsvarer at de hentet inn Geir Nekstad og sønnen til avhør.

– De to ble pågrepet og siktet for grovt skadeverk fordi politiet mener det foreligger skjellig grunn, sannsynlighetsovervekt, til å mistenke dem for å ha begått grovt skadeverk eller medvirket til dette, sier Mebust.

Politiet hadde fått tillatelse til ransakelse fra retten og gikk til pågripelse av fare for bevisforspillelse.

Politiet svarer at personene ble løslatt da alle etterforskningsskritt var gjennomført, noe advokaten ikke hadde noe påvirkning på. – De to personene har fremdeles status som siktet, sier Mebust.

Hun forteller ellers at om politiet under etterforskning av en sak kan beslaglegge mobiltelefoner om de mener det her kan finnes bevis.

Source:  Lena Jørgensen. Publisert 01. apr. 2020 - froya.no

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: