[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]LOCATION/TYPE

News Home
Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Sa nei til hundre nye vindmøller  

Credit:  Av Frank Bremnes, Magnus Stokka - Publisert 05.11.2013, nrk.no ~~

[No to a hundred wind turbines in Vindafjord, Tysvær, Sandnes and Gjesdal]

– Dette er ikke å bremse. Det er en bråstopp, sier Arne Bergsvåg (SP) om Fylkesutvalgets avgjørelse om å si nei til nye konsesjoner for vindkraftutbygging i Rogaland.

Åtte nye konsesjoner for vindkraftutbygging var oppe i Fylkesutvalget tirsdag. Alle åtte ble stemt ned, og Høyre og Frp fikk gjennomslag for å bremse vindkraftutbyggingen frem til 2020.

Arne Bergsvåg fra Senterpartiet reagerer sterkt på avgjørelsen.

– Det er ikke å bremse. Det er en bråstopp. Og det er beklagelig, for vi har en vindkraftplan som viser flere områder hvor fylkestinget har vært positiv til utbygging. Utbyggerne har startet en lang og dyr prosess, og når de nå er på målstreken med konsesjonssøknaden sin, så sier vi nei. Det er helt uhørt, sier Bergsvåg.

– Kan vente i årevis med å bygge ut

De åtte konsesjonssøknadene dreide seg om til sammen hundre nye vindmøller i Vindafjord, Tysvær, Sandnes og Gjesdal. Blant dem som ønsket vindmøllestans er fylkesvaraordfører Terje Halleland fra Frp.

– Det er for å se på konsekvensene av konsesjonene vi allerede har gitt, sier han til NRK.no.

– Hadde det vært en automatikk i at vi gir en konsesjon som så blir utbygget, så hadde det vært greit å forholde seg til. Men det vi gjør nå er å gi en konsesjon som varer i 25 år. Man kan altså vente i flere år før man bygger ut. Og da har vi ingen forutsigbarhet i hvordan vi forvalter arealet i fylket vårt.

Elin Schanche fra Høyre er enig.

– Det er ventet en stor befolkningsvekst i Rogaland, og det kan bli store arealkonflikter hvis man båndlegger så store områder til vindkraftutbygging.

Uenige om vindkraftmålet er nådd

Ifølge Schanche er målene for vindkraftutbygging i Rogaland nådd. Det er allerede gitt 21 konsesjoner i fylket, og disse har potensial til å produsere til sammen 3 terrawatt-timer (TWH).

Bergsvåg fra Senterpartiet mener imidlertid at målene ikke er nådd.

– Nei. Det er helt feil. I planen om vindkraft er det ikke noen øvre grense. Vi har i en klimaplan satt oss et mål vi ønsker å oppnå. Dette er i dag ikke oppnådd. Det er gitt konsesjoner, men vi vet at mange av disse ikke vil bli bygget ut. Så vi er langt fra målet.

Source:  Av Frank Bremnes, Magnus Stokka - Publisert 05.11.2013, nrk.no

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:

Tag: Victories


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: