Categories

Alerts Home
Archives

 • July 2022
 • March 2022
 • August 2021
 • May 2021
 • January 2021
 • December 2020
 • ALL
  RSS

  Add NWW Alerts to your site (click here)

  Sign up for daily updates

  Keep Wind Watch online and independent!

  Donate $10

  Donate $5

  News Watch

  Selected Documents

  All Documents

  Research Links

  Press Releases

  FAQs

  Publications & Products

  Photos & Graphics

  Videos

  Allied Groups

  Source:  Peter Skeel Hjorth

  En skjult magt  

  Source:  Peter Skeel Hjorth | Denmark, Law, Noise, Publications

  »Vindmølleindustrien finder det ikke hensigtsmæssigt«

  (A hidden power: “The wind industry considers it inappropriate”)
  Click here for an interview in English with the author.

  Pris 249,00 kr.
  Antal sider: 210
  ISBN: 9788771188257
  Udgivelse: Maj 2017

  Vindmøller støjer ikke! Vi hører det igen og igen fra både vindmølleindustrien og politikerne. Men hvorfor er der så stadig folk, der lider under støjen? Og hvorfor blev en professor ved Aalborg Universitet fyret, og hans apparat til at måle vindmøllestøj låst inde?

  Selv om professor og ekspert i lyd Henrik Møller har opfundet et apparat, der kan måle lavfrekvent støj fra vindmøller inde i huse på en enkel måde, blev han fyret fra Aalborg Universitet, og hans apparat bliver slet ikke brugt. Det til trods for, at apparatet er handy og nemt kan lånes ud til de mennesker, der mener, at vindmøllerne i deres nærområde larmer.

  Bogen dokumenterer vindmølleindustriens magtmisbrug og afslører den sande historie om en professor, der kom på kollisionskurs med en magtfuld storindustri. Den viser, hvordan universiteterne har brug for penge til nye forskningsprojekter, og derfor kan do­nor­erne stille krav om, hvad der kan forskes i – og hvad der ikke må for­skes i. Po­li­tikerne ønsker grøn energi, arbejdspladser i Danmark og nye eksport­muligheder; alt det kan vindmøllebranchen levere. Så må ministre, borg­mestre og toppolitikere bøje nakken og lade erhvervslivet bestemme. For ellers flytter de produktionen udenlands.

  En skjult magt er fortællingen om, hvordan lan­dets universiteter, myndigheder og politikere lader sig kue af vindmøllebranchen. Bogen viser også, hvordan især kommunerne ofte bliver udsat for et voldsomt – og retsstridigt – pres fra vindmøllebranchen. Peter Skeel Hjorth dokumenterer gennem rapporter, be­kendt­gørelser samt ikke mindst aktindsigt i mailkorrespondancer, møde­referater, notater og telefonsamtaler m.m., hvordan den magtfulde vindmøllebranche sætter den politiske og forskningsmæssige dagsorden, så ingen modsiger dem.

  Forfatterinfo:  Peter Skeel Hjorth er uddannet journalist og forhenværende chefredaktør for tids­skriftet Sygeplejersken. I årene med Peter i chefstolen modtog tidsskriftet flere gange fagpressens hæderspris Anders Bording-prisen for undersøgende journalistik.

  Wind Watch relies entirely
  on User Funding
  Donate $5 PayPal Donate

  Share:

  Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

  Wind Watch on Facebook

  Share

  CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
  © National Wind Watch, Inc.
  Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
  "Wind Watch" is a registered trademark.
  Share

   Follow: