LOCATION/TYPE

NEWS HOME

[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]Archive
RSS

Add NWW headlines to your site (click here)

WHAT TO DO
when your community is targeted

Get weekly updates
RSS

RSS feeds and more

Keep Wind Watch online and independent!

Donate via Stripe

Donate via Paypal

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Campaign Material

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Wind Watch is a registered educational charity, founded in 2005.

News Watch Home

Windmolenexploitanten en gemeenten gaan bromtonen samen onderzoeken 

Credit:  Jeroen Willems | 23 maart | rtvnoord.nl ~~

[Rejecting independent study finding nuisance from wind turbines, the company plans own study.]

De exploitanten van het windpark langs de N33 bij Veendam gaan samen met de omliggende gemeenten de bromtonen onderzoeken. Dat hebben de exploitanten en de gemeenten Midden-Groningen, Veendam en Oldambt bekend gemaakt.

Geluidsspecialist Jan van Muijlwijk deed twee jaar geleden onderzoek naar vermeende bromtonen afkomstig van het windpark. Hij deed dat onderzoek in opdracht van de omliggende gemeenten.

De conclusie was dat het windpark bromtonen produceert, maar de exploitanten van het windpark hadden zo hun bedenkingen bij de meetmethoden van Van Muijlwijk. De partijen kwamen daardoor recht tegen over elkaar.

Meetmethodiek

Die patstelling is volgens wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen nu eindelijk doorbroken. Er is een akkoord bereikt over het doen van een gezamenlijk onderzoek naar de bromtonen.

‘We hebben overeenstemming bereikt over de meetmethodiek, we hebben een windmolen uitgekozen waar we de metingen gaan uitvoeren en er zijn ook een aantal bewoners die bij het onderzoek worden betrokken’, zei Drenth donderdagavond tijdens een raadscommissievergadering.

Klachtenmoeheid
In de afgelopen jaren regende het klachten over geluidsoverlast door de windmolens. De klachten werden verzameld bij een daarvoor in het leven geroepen werkgroep van de dorpscoöperatie Meeden. Volgens de wethouder is er inmiddels sprake van een bepaalde klachtenmoeheid onder de omwonenden van het windpark.

‘Mensen melden de overlast niet meer omdat er geen vertrouwen meer is dat er iets met hun klachten gedaan wordt’, zegt wethouder Drenth. ‘We gaan daar iets aan doen doormiddel van een hinderapp waar ook andere gemeenten mee werken. Hiermee kan je vrij gemakkelijk een formele klacht melden’, zegt Drenth.

Wanneer?

Wanneer het nieuwe onderzoek begint en de hinderapp voor omwonenden beschikbaar zal zijn is nog niet duidelijk.

Source:  Jeroen Willems | 23 maart | rtvnoord.nl

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial educational effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
   Donate via Stripe
(via Stripe)
Donate via Paypal
(via Paypal)

Share:

e-mail X FB LI M TG TS G Share

Tag: Complaints


News Watch Home

Get the Facts
CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.

 Follow:

Wind Watch on X Wind Watch on Facebook Wind Watch on Linked In

Wind Watch on Mastodon Wind Watch on Truth Social

Wind Watch on Gab Wind Watch on Bluesky