December 2, 2022
Letters, Sweden

“Nej till ny vindkraft i Hultsfred ligger fast”

02/12/2022 barometern.se

[The impact on the environment, people and animals is unclear, the power generation lacks the stability and security of supply we need for a safe electricity supply and a reasonable price, ownership is often short-term and the responsibility and the cost of restoration at the end of the service life risk ultimately falls on the municipality and its inhabitants.]

Den inställning som från början främst grundade sig i de signaler vi fick från de berörda människor vi möter i olika roller och vid skilda sammanhang har sedan förstärkts och fördjupats. Vi är eniga i beslutet att vindkraften inte har sin plats i Hultsfred. Bakom vad som verkar vara ett helt grönt energislag finns en uppsjö av frågor.

Påverkan på omgivningen, såväl människor som djur är oklar, kraftslaget saknar den stabilitet och leveranssäkerhet vi behöver för en trygg elförsörjning och ett rimligt pris, ägandet är ofta kortsiktigt och ansvaret samt kostnaden för återställning vid slutet av livslängden riskerar i slutändan att landa på kommunen och dess invånare.

Med dessa frågetecken hängande över oss vill vi göra fullständigt klart att ett enigt KD i Hultsfred står fast vid ett Nej till nya vindkraftsetableringar – ett löfte som fungerar i såväl med som motvind likaväl som i stiltje.

Folke Pleijert, Kristdemokraterna Hultsfred


URL to article:  https://www.wind-watch.org/news/2022/12/02/nej-till-ny-vindkraft-i-hultsfred-ligger-fast/