January 19, 2022
Denmark

Havvindmølle veltet i Danmark | Offshore wind turbine fell over

14. januar 2022 kl. Af Margit Olsen. [Væltet vindmølle set fra luften] folketidende.dk

Foto: Anders Knudsen

Når man ser det lidt fra oven, ligner en væltet vindmølle en kvæstet måge. Men faktisk er der tale om et meget stort bygningsværk, som onsdag sidst på eftermiddagen væltede i Nysted Havvindmøllepark.

Hos Ørsted, som ejer den snart 20 år gamle havvindmøllepark, vil man i den kommende tid forsøge at finde en forklaring på, hvorfor vindmøllen væltede.

– Der bliver nu igangsat undersøgelser, som gerne skulle give en forklaring på, hvorfor vindmøllen er væltet, fortæller Tom Christiansen, der er kommunikationsansvarlig i selskabet.

Det burde være udelukket, at det kan være vinden, som har væltet møllen. Vindmøllerne, som i snart 20 år har stået i havet ud for det sydøstlige Lolland, har overlevet vindstyrker i orkanstyrke – og onsdag eftermiddag blæste der kun omkring en hård vind i området.

Selvom vindmøllen er væltet med både tårn og fundament, forventes det ikke hos Ørsted, at vindmøllen, som sammen med fundamentet vejer cirka 2.050 tons, kan drive.

Ørsted ejer helt eller delvist foruden Nysted Havvindmøllepark også havvindmølleparker ved Anholt, Avedøre og Horns Rev. Nysted er den eneste af Ørsteds parker med den fundamentstype, som den væltede vindmølle står på.

Nysted Havmølleparks møller er af typen Siemens og har en årlig produktion af cirka 590 millioner kilowatttimer.


URL to article:  https://www.wind-watch.org/news/2022/01/19/havvindmolle-veltet-i-danmark-offshore-wind-turbine-fell-over/