[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]LOCATION/TYPE

News Home
Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Deler av vinge falt av vindturbin på Hundhammerfjellet  

Credit:  Bjørn Lønnum Andreassen. Torsdag 26. november 2020. ytringen.no ~~

[Parts of a wind turbine blade have fallen off in Hundhammerfjellet.]

Deler av en vinge fra en vindturbin i Hundhammerfjellet vindpark har falt av. Ødeleggelsen ble oppdaget i dag tidlig av fagfolk på stedet.

Pål-Anders Dahl i NTE Energi AS opplyser at ingen skal være skadet i forbindelse med uhellet som har rammet turbin tre i Hundhammerfjellet vindpark i Nærøysund.

– USIKKER ÅRSAK

– Det vi vet er at en del av en turbinvinge på turbin tre har falt ned under turbinen. Dette ble oppdaget nå i morges. Vi regner med at det var de som skulle jobbe på anlegget som oppdaget ødeleggelsen, og skadene betyr at det må et nytt blad til. Vi er usikre på hva årsaken er, forteller Dahl.

– IKKE TATT OVER

Dahl opplyser at firmaet Vestas for tiden jobber med prøvedrift og testing av vindkraft-anlegget. Når testingen er ferdig blir det Hundhammerfjellet AS som tar over, opplyser Dahl.

– Anlegget er i prøvedrift og vi har ikke tatt over turbinene fra firmaet Vestas. Det er de som nå også jobber med å finne ut hva som skjedde. Vi har sikret turbinen og området rundt, sier Dahl til lokalavisa. For mer informasjon viser han til Vestas.

– SAMLER INFORMASJON

Anders Riis i Vestas Wind Systems A/S bekrefter at ingen personer ble skadet.

– Vi undersøker hvordan hendelsen i helga skjedde. Vi vil ikke spekulere, men samler nå fysisk og digital informasjon. En sånn vindturbin med tårn har 500 sensorer som konstant monitorerer hva som skjer. Vi har også tatt bilder, og delen av bladet som falt ned er sendt til laboratorium. Et omfattende arbeid må til før vi vet hva som skjedde, sier han til Ytringen.

– Kunne det vært lynnedslag?

– En del av undersøkelsene går ut på å analysere værdata, svarer Riis fra Vestas hovedkvarter i Aarhus i Danmark.

IKKE ENESTÅENDE

– Som på andre store industrielle installasjoner, ser vi hendelser med sånne turbiner nå og da, uttaler Riis.

En 230 meter høy vindturbin fra Vestas kollapset lørdag i Skellefteå i Sverige. Hele tårnet ga etter og krasjet i bakken, ifølge Teknisk ukeblad.

Hele vindparken på Hundhammerfjellet dekker 1,6 km², og konsesjon ble gitt i april 2017. Forventet årlig produksjon er 211 GWh, ifølge Trønderenergi.

Source:  Bjørn Lønnum Andreassen. Torsdag 26. november 2020. ytringen.no

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:

Tag: Accidents


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: