LOCATION/TYPE

NEWS HOME

[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]


Archive
RSS

Add NWW headlines to your site (click here)

Get weekly updates

WHAT TO DO
when your community is targeted

RSS

RSS feeds and more

Keep Wind Watch online and independent!

Donate via Stripe

Donate via Paypal

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Campaign Material

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Wind Watch is a registered educational charity, founded in 2005.

News Watch Home

Minister: Nye havvindmøller skal løse PSO-problemet 

Credit:  Naja Dandanell | Marchen Neel Gjertse | 06.06.2016 jyllands-posten.dk ~~

Regeringen vil finde penge til at erstatte den uønskede PSO-afgift ved at droppe nye kystnære møller. Grøn effekt skal i stedet komme fra helt ny havvindmøllepark. Gennemført amatøragtigt, siger S.

Stock Photo: Finn Frandsen

Regeringen spiller et nyt forslag på banen for at løse problemet med den PSO-afgift, som EU mener, er ulovlig, og som har vokset sig markant dyrere for virksomheder og borgere end planlagt.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt vil helt aflyse de kystnære vindmøller, som blev aftalt i energiforliget fra 2012, og i stedet erstatte dem med en ny havvindmøllepark i 2025. Horns Rev kunne være et oplagt sted at placere parken, mener han.

Aflysningen af kystnære møller vil give en besparelse på omkring 7 mia. kr. Og da den nye havvindmøllepark først skal opføres fra 2025, vil det give luft i budgettet indtil da.

»For mig at se er der ingen tvivl om, at en havvindmøllepark placeret langt ude på havet vil være en langt bedre løsning,« siger Lars Christian Lilleholt, der også hæfter sig ved den visuelle gevinst ved havvindmøller, der ikke kan ses fra land.

Regeringen har længe forsøgt at udskyde de kystnære vindmøller, og nu trækker ministeren altså stikket helt på de omdiskuterede projekter.

»Når jeg tænker tilbage på energiaftalen fra 2012, var det en fejltagelse, at vi gik med på en aftale om de kystnære vindmøller,« siger han.

S: Gennemført amatøragtigt

Regeringen er hårdt presset i forhandlingerne, bl.a. fordi Dansk Folkeparti har afvist regeringens hidtidige forslag om at betale PSO-regningen med højere bundskat.

Heller ikke det nye forslag vækker begejstring hos DF-formand Kristian Thulesen Dahl:

»Vi har altså ikke travlt med at lave ny vindmøllestrøm. I vores øjne har vi brug for et strategiskifte, hvor vi i højere grad har fokus på, hvordan vi får mest muligt ud af vores energi.«

Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, er dybt forundret:

»Normalt har jeg ikke lyst til at fortælle om, hvad der sker ved forhandlingsbordet, men i denne sammenhæng synes jeg simpelthen, at regeringen opfører sig så gennemført amatøragtigt, at jeg vil bryde med mit normale princip,« siger han og kalder Lilleholts forslag »lerdueskydning for blinde.«

Regeringen er under tidspres, fordi den inden den 1. januar skal ændre den nuværende PSO-model ifølge krav fra EU.

Source:  Naja Dandanell | Marchen Neel Gjertse | 06.06.2016 jyllands-posten.dk

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial educational effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
   Donate via Stripe
(via Stripe)
Donate via Paypal
(via Paypal)

Share:

e-mail X FB LI M TG TS G Share


News Watch Home

Get the Facts
CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.

 Follow:

Wind Watch on X Wind Watch on Facebook Wind Watch on Linked In

Wind Watch on Mastodon Wind Watch on Truth Social

Wind Watch on Gab Wind Watch on Bluesky