[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]


LOCATION/TYPE

News Home
Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Windplan Wieringermee start petitie tegen windmolens  

Credit:  14 januari 2014 | Door stamve, dichtbij-meeschrijver | dichtbij.nl ~~

[Windplan Wieringermee launch petition against wind turbines]

ANNA PAULOWNA – De omwonenden laten het er niet bij zitten. Inmiddels hebben de bewoners in de Wieringermeer zich verenigd, en een website opgezet: wieringermeer.geenwindturbines.nl.

postcard_front_geenwindturbines-e1387314559395

Op de website is informatie te vinden, waarmee de omwonenden wijzen op de nadelen van grootschalige windenergie dicht in de buurt van bewoning. Windenergie heeft een grote impact op de woon en leefomgeving, zo vinden de initiatiefnemers.

Dat de bewoners in de Wieringermeerpolder niet zitten te wachten op genoemd windplan dat moge duidelijk zijn. Het ontbreekt aan draagvlak, en de nadelen van grootschalige windenergie is onderbelicht.

Daarom zullen in de Kop van Noord-Holland ansichtkaarten worden verspreid waarmee inwoners hun sympathie kunnen uitspreken voor diegenen die mogelijk geraakt worden door de nadelen van Windenergie.

Windenergie kent naast voordelen ook nadelen. De bewoners die zich verenigden willen dat hier meer aandacht voor komt. Overlast, waardevermindering, sociale tegenstellingen, slagschaduw, vogelsterfte en gezondheidsrisico’s zijn enkele aspecten waar aandacht voor gevraagd wordt.

Aanstaande zaterdag 11 januari zullen de ansicht en -petitiekaarten worden verspreid onder het publiek op de volgende plaatsen:

· 11:00 Wieringerwerf, voor het winkelcentrum
· 14:00 Medemblik, verzamelen voor het station

De nadelen voor de directe omwonenden zijn enorm. Het windplan wieringermeer zet in op enorme windturbines tot 200m hoog. De prijs van windenergie is echt niet alleen hoog voor de directe omwonenden, mens en dier, maar ook voor de overige Nederlanders. Zij zullen hun energierekening de komende jaren zien oplopen door de windenergie subsidies, tot bedragen van wel 1000 euro per jaar. Voor iedereen een belangrijke afweging om zich al dan niet uit te spreken.

Website en on-line petitie: wieringermeer.geenwindturbines.nl
Email: wieringermeer@geenwindturbines.nl
Voor verdere vragen: Han Lammers tel:06-24529860

Source:  14 januari 2014 | Door stamve, dichtbij-meeschrijver | dichtbij.nl

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: