January 18, 2014
Netherlands

Geen megaparken met windmolens in Drenthe

08 januari 2014, rtvdrenthe.nl

[Too many wind turbines already in Drenthe]

ASSEN – Er komen geen megaparken met windmolens in Drenthe. Wel komen er kleinere parken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden.

Het Rijk heeft dit besloten na overleg met de provincie en de initatiefnemers van de windparken. Gedeputeerde Rein Munniksma geeft aan dat er in Borger-Odoorn en Aa en Hunze nog steeds meer windmolens komen dan gehoopt. Maar hij is blij met de begrenzing vanuit Den Haag.

In de noordelijke gemeenten is het Rijk verantwoordelijk. In de gemeenten Emmen en Coevorden voert de provincie de regie. Voor 1 januari 2015 moet duidelijk zijn waar in Emmen en Coevorden de windmolens komen. Als er in de zuidelijke gemeenten geen geschikte ruimte gevonden kan worden dan komen er eventueel extra windmolens voor de gemeente Borger-Odoorn en Aa en Hunze.

Reactie Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze voelt zich niet serieus genomen door het Rijk inzake het windmolenpark Veenkoloniën. Volgens de gemeente is het aantal windmolens dat voor Aa en Hunze is bedoeld nog veel te hoog. Daarnaast vindt Aa en Hunze het kwalijk dat de provincie en de gemeenten de regie kwijt raken. Wethouder Bert Wassink laat via twitter zijn teleurstelling blijken.

College B&W Aa en Hunze boos op minister Kamp: opvattingen gemeente en inwoners (b)lijken er niets toe te doen bij de discussie windmolens
 â€“ Bert Wassink (@berwas) January 8, 2014

[audio also available at source]


URL to article:  https://www.wind-watch.org/news/2014/01/18/geen-megaparken-met-windmolens-in-drenthe/