LOCATION/TYPE

NEWS HOME

[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]Archive
RSS

Add NWW headlines to your site (click here)

WHAT TO DO
when your community is targeted

Get weekly updates
RSS

RSS feeds and more

Keep Wind Watch online and independent!

Donate via Stripe

Donate via Paypal

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Campaign Material

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

News Watch Home

Geen megaparken met windmolens in Drenthe 

Credit:  08 januari 2014, rtvdrenthe.nl ~~

[Too many wind turbines already in Drenthe]

ASSEN – Er komen geen megaparken met windmolens in Drenthe. Wel komen er kleinere parken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden.

Het Rijk heeft dit besloten na overleg met de provincie en de initatiefnemers van de windparken. Gedeputeerde Rein Munniksma geeft aan dat er in Borger-Odoorn en Aa en Hunze nog steeds meer windmolens komen dan gehoopt. Maar hij is blij met de begrenzing vanuit Den Haag.

In de noordelijke gemeenten is het Rijk verantwoordelijk. In de gemeenten Emmen en Coevorden voert de provincie de regie. Voor 1 januari 2015 moet duidelijk zijn waar in Emmen en Coevorden de windmolens komen. Als er in de zuidelijke gemeenten geen geschikte ruimte gevonden kan worden dan komen er eventueel extra windmolens voor de gemeente Borger-Odoorn en Aa en Hunze.

Reactie Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze voelt zich niet serieus genomen door het Rijk inzake het windmolenpark Veenkoloniën. Volgens de gemeente is het aantal windmolens dat voor Aa en Hunze is bedoeld nog veel te hoog. Daarnaast vindt Aa en Hunze het kwalijk dat de provincie en de gemeenten de regie kwijt raken. Wethouder Bert Wassink laat via twitter zijn teleurstelling blijken.

College B&W Aa en Hunze boos op minister Kamp: opvattingen gemeente en inwoners (b)lijken er niets toe te doen bij de discussie windmolens
 – Bert Wassink (@berwas) January 8, 2014

[audio also available at source]

Source:  08 januari 2014, rtvdrenthe.nl

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial educational effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
   Donate via Stripe
(via Stripe)
Donate via Paypal
(via Paypal)

Share:

e-mail X FB LI M TG TS G Share

Tag: Video


News Watch Home

Get the Facts
CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.

 Follow:

Wind Watch on X Wind Watch on Facebook Wind Watch on Linked In

Wind Watch on Mastodon Wind Watch on Truth Social

Wind Watch on Gab Wind Watch on Bluesky