January 17, 2014
Denmark

Nu skal det undersøges om vindmøller er usunde

Af Bente Staugaard | 10. jan. 2014 |jv.dk

[Now examining adverse health effects of wind turbines]

AABENRAA: Nogle mennesker oplever store gener, når de bor i nærheden af vindmøller, mens andre ikke mærker det. Nu skal en forsker fra Kræftens Bekæmpelse undersøge, hvad der er op og ned i den sag.

Med støtte fra en række ministerier skal forskeren sammenkøre data, der viser, hvor borgerne i Danmark har boet, hvor der har ligget vindmøller samt hvilken medicin, borgerne har fået, og hvilke sygdomme, de har haft.

En samkøring af alle disse oplysninger skulle i sidste ende kunne kaste lys over, hvor vidt det er sundhedsskadeligt at bo for tæt op ad vindmøller.

Det er især hjerte-karsygdomme, der undersøges, men undersøgelsen kan også sige nogen, hvorvidt andre sygdomme kan udløses af vindmøller.

Undersøgelsen ventes at blive færdig i slutningen af 2015.

Nogle kommuner har sat deres planlægning af kommende vindmølleområder i bero, indtil undersøgelsens resultater viser sig.

Men i følge Vindindfo.dk anbefaler Miljøministeriet, at kommunerne fortsætter den vindmølleplanlægning, som skal foregå i henhold til det energiforlig, som Folketinget har vedtaget.


URL to article:  https://www.wind-watch.org/news/2014/01/17/nu-skal-det-undersoges-om-vindmoller-er-usunde/