[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]LOCATION/TYPE

News Home
Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Citizens slay giant windmills  

Credit:  Af Andreas Østergaard 16. Okt. 2013 dr.dk ~~

Borgere besejrer kæmpe-vindmøller

Massiv modstand fra borgerne får politikerne i Roskilde Byråd til at droppe planerne om at udlægge tre områder i kommunen til store vindmøller, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Et enigt byråd har besluttet at tre områder, der i forslaget til ny kommuneplan er udpeget til at der kan placeres kæmpevindmøller, udgår af den endelige kommuneplan. Det sker efter, at forslaget til kommuneplan har været i høring og blevet mødt med omfattende modstand blandt i form af to underskriftindsamlinger.

Modstanden skyldes ikke mindst bekymring for møllernes påvirkning af menneskers helbred samt for ødelæggelse af områdernes landskabsværdier.

Københavns Lufthavne tager i øvrigt afstand fra opstilling af vindmøller i to af områderne på grund af hensyn til kollisionsfare og reduceret flyvesikkerhed ved Roskilde Lufthavn i Tune.

– Vi har valgt at lytte til borgerne. Der er både frygt og frustrationer, og det tager vi alvorligt. Modstanden har været markant, og det har sat byrådet under et stort pres, siger Torben Jørgensen (S), der er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

Han vil heller ikke udelukke, at byrådspolitikerne har lyttet ekstra intenst, fordi der er et kommunalvalg lige om hjørnet.

Source:  Af Andreas Østergaard 16. Okt. 2013 dr.dk

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:

Tag: Victories


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: