July 2, 2013
Denmark

Vindmøller på havnen droppes

02. juli 2013 Af Carl Åge Østergaard carl.aage.oestergaard@nordjyske.dk | nordjyske.dk

[Wind turbines dropped from Frederikshavn harbor plans]

Frederikshavn Havn har besluttet ikke at medtage opsætning af vindmøller på havnemolen i en VVM-undersøgelse om havneudvidelse.

Det sker for at sikre færrest mulige hindringer for en VVM-godkendelse af udvidelsen.

I de første skitser til havneudvidelsen indgik syv 150 meter høje møller på molen.

Danmarks Naturfredningsforening har tidligere advaret mod flere møller i havneområdet.

Foreningens lokalformand, Eigil Olesen påpegede, at møllerne kommer til at stå meget tæt på et beskyttet Ramsarområde, og at møllerne kan påvirke nattrækkende fugle negativt.

Fuglene skal i forvejen navigere forbi godkendte mølleprojekter ved Sæby og Hirsholm samt bestående møller på Frederikshavn Havn.

Også Søfartsstyrelsen har udtrykt betænkeligheder ved møllerne. Styrelsen har efterlyst en vurdering af møllernes betydning for sejladssikkerhed i og ved havnen,

Havnens bestyrelse ønsker nu at koncentrere indsatsen om sikre plads til de aktiviteter, som indgår direkte i havnens strategi.

Det gør produktion af vindmøllestrøm ikke.

Havnen oplyser, at en separat VVM-undersøgelse om opsætning af vindmøller kan komme på tale senere. Dog under forudsætning af, at det sandsynliggøres, at møllerne kan opfylde krav vedrørende støj og miljø, og ikke mindst, at der findes et økonomisk incitament til at opstile flere vindmøller på havnen.


URL to article:  https://www.wind-watch.org/news/2013/07/02/vindmoller-pa-havnen-droppes/