LOCATION/TYPE

NEWS HOME

[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]


Archive
RSS

Add NWW headlines to your site (click here)

WHAT TO DO
when your community is targeted

Get weekly updates
RSS

RSS feeds and more

Keep Wind Watch online and independent!

Donate via Stripe

Donate via Paypal

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Campaign Material

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Wind Watch is a registered educational charity, founded in 2005.

News Watch Home

Maffiose windhandelaar Eneco en de opgelegde omerta aan onze kustgemeenten 

Credit:  Door: Gerton van Unnik - maandag 3 juni 2013 - stichting-jas.nl ~~

[Mafia wind trader Eneco and omerta imposed on our coastal communities]

Zo doe je dat dus. Je bent onderneming Gifgroen die de omgeving wil gaan vergiftigen. Je stelt als bedrijf een dictaat op, waarin je overheden en ambtenaren een verbod oplegt om zich negatief te uiten over dit vergiftigen van uw omgeving. Als pleister op de wonde voor de zwijgplicht van deze lokale bestuurders schuift de firma GifGroen deze lagere overheden jaarlijks een fooi toe, waarvoor je amper een autootje kunt kopen. Een makkie, toch?

Deze schandalige corruptiepraktijken vinden niet rond de maffiose kusten van Napels en Palermo plaats, maar in Noordwijk, Bloemendaal en Zandvoort. Het gebeurt “gewoon” open en bloot aan onze eigen Noordzeekust, waar de windmolenindustriëlen van Eneco de lokale coöperatieve overheden deze bestuurlijk ontoelaatbare zwijgplicht oplegt in ruil voor jaarlijks enige tienduizenden euro en nog wat kralen en spiegeltjes. Deze gelegaliseerde corruptie kunt u zelf nalezen in de Noordwijkse raadsstukken.

Kamervragen in Den Haag zullen wel geen zin hebben. Niet alleen omdat deze omkooppraktijken en afgedwongen publieke zwijgplicht in dit “convenant Q10” een zaak is van de lagere overheden zelf, maar met name door het toverwoord duurzaamheid waaraan de dubieuze bezigheden van de windmolenmagnaten zijn opgehangen.

Ondertussen voelt Eneco wel nattigheid. Nog tijdens het schrijven van dit stuk twittert Eneco naar mij persoonlijk:

“Eneco schrapt gewraakte passage Luchterduinen Fonds om schijn van afkoop weg te nemen: ene.co/12mhXNW”

In het “Statement” proberen de consiglieri van Eneco te redden wat er te redden valt en wijzen erop dat er flink geschrapt wordt in de (financiële) passages in het convenant, al blijft de zwijgplicht van bestuurders en ambtenaren zwaar benadrukt:

“Nu we op een constructieve wijze samenwerken past het ons inziens niet dat bestuurders of ambtenaren zich vanuit hun functie negatief uiten over het windpark. Wij hebben dit verwoord in het convenant. Uit de discussies in de gemeenteraden en recente publiciteit realiseren we ons dat dit de schijn van afkoop oproept. We hebben dan ook vandaag aan de wethouders voorgesteld om deze passage te schrappen.”

Ook hier weer het inflatoire “schijn van” uit “schijn van afkoop” en “schijn van belangenverstrengeling”, waar eigenlijk “gewoon” afkoop dient te staan of helemaal niets. Alsof teksten onzichtbaar maken iets verandert aan stiekeme deals met overheden over zwijgplicht en betalingen. Het wordt er alleen maar nog schimmiger door. Wellicht dat BING, het verzelfstandigde expertisecentrum op het gebied van integriteit van het binnenlands bestuur, onderzoek kan doen naar deze onverholen poldercorruptie. Misschien dat Eneco ook dit wil betalen om de lucht te klaren? Tot zover de bestuurlijke integriteit van onze gecorrumpeerde kustgemeenten.

Link naar raadsstuk:

http://t.co/YxXhcL3HLZ

Link naar tweet van Eneco naar mij:

https://mobile.twitter.com/EnecoNieuws/status/341098466736484352

Link naar statement Eneco:

http://nieuws.eneco.nl/statement-eneco-luchterduinen-fonds/

Source:  Door: Gerton van Unnik - maandag 3 juni 2013 - stichting-jas.nl

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial educational effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Contributions
   Donate via Stripe
(via Stripe)
Donate via Paypal
(via Paypal)

Share:

e-mail X FB LI M TG TS G Share


News Watch Home

Get the Facts
CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.

 Follow:

Wind Watch on X Wind Watch on Facebook Wind Watch on Linked In

Wind Watch on Mastodon Wind Watch on Truth Social

Wind Watch on Gab Wind Watch on Bluesky