LOCATION/TYPE

NEWS HOME

[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]


Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

News Watch Home

Molenslag blijft vechten tegen windturbines  

Credit:  donderdag 30 mei 2013 webnieuwserpemerelede.be ~~

Erpe-Mere/St.-L.-Houtem – De actiegroep tegen de komst van windturbines in Vlekkem, Vlierzele en Zonnegem geeft de strijd niet op. “Ondanks dat een werkgroep criteria opstelde waardoor Erpe-Mere en Sint-Lievens-Houtem niet geschikt werden bevonden voor het plaatsen van windmolens, heeft de provincie de nota van de eigen adviesgroep naast zich neergelegd. Een merkwaardige beslissing die we zullen aanvechten”, stelt woordvoerder Manuel Van Royen.

“We stellen vast dat er op de valreep een aanvraag kwam van Electrawinds om lukraak en willekeurig zes turbines te plaatsen. Een eerdere aanvraag voor een deels overlappende locatie werd nochtans geweigerd en één van de turbines zou op amper 400 meter van de kerktoren van Vlekkem komen. De provincie maakte een bocht van 180° en stelt plots dat Erpe-Mere en Houtem wel geschikt zijn voor windturbines. Wij vinden dat onaanvaardbaar”, klinkt het. Het actiecomité verwijt de provincie bijgevolg “niet consequent en ongeloofwaardig” te zijn.

“We moeten ons de vraag durven stellen welke belangen hier spelen opdat alle eerdere criteria en beslissingen genegeerd worden.” Om de beslissing in vraag te stellen, worden alle bewoners en de betrokken gemeentebesturen opgeroepen om zich te laten horen. “Met een Milieueffectenrapport (MER) toetst men momenteel het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP). Dit is de kans en het moment om onze stem te laten horen aangaande onze woon- en leefkwaliteit. Iets wat nog kan tot 15 juni.

In het najaar zullen we hetzelfde doen tegen het ruimtelijk uitvoeringsplan. Turbines met een hoogte van 150 meter zo dicht bij onze woningen horen hier niet thuis”. We geven de strijd dus niet op!”, klinkt het strijdlustig. Meer info op www.leefbaarvlekkem.be en op de Facebookpagina ‘Neen Tegen Windmolens in Vlekkem Vlierzele en Zonnegem‘. In een andere procedure vernietigde de Raad voor State ook net een door minister Schauvliege in beroep geweigerde milieuvergunning waardoor wellicht ook die procedure moet worden overgedaan. De strijd is duidelijk nog niet gestreden.

Source:  donderdag 30 mei 2013 webnieuwserpemerelede.be

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow:

Wind Watch on Facebook

Follow Wind Watch on Twitter

National Wind Watch