- National Wind Watch: Wind Energy News - https://www.wind-watch.org/news -

Meeden protesteert tegen windmolens

[Village of Meeden protests against wind turbines]

Naar schatting 500 inwoners van Meeden en andere sympathisanten hebben zondag geprotesteerd tegen de komst van windturbines aan de noord- en zuidkant van het dorp Meeden. Bob van den Heuvel, lid van de actiegroep die dit protest organiseerde, was dik tevreden met de opkomst. “Met een zonnetje erbij had het hier zwart gezien van de mensen.”

Burgemeester Eduard van Zuijlen van Menterwolde, wethouder Henk Jan Schmaal van Veendam, maar ook gedeputeerde William Moorlag (volgens ‘Meeden’ de kwade genius achter de komst van het windmolenpark) hielden een toespraak.

Als protestactie werd een barbecue in rijdende vorm gehouden op de N33 (Meeden – Zuidbroek – Bareveld – Meeden). De band Hot Me! trad op vanaf een trailer op het demonstratieterrein langs de N33.

Dagblad van het Noorden doet maandag uitgebreid (foto)verslag van deze protestactie.

(((( o ))))

Dorp demonstreert tegen windmolens

Zo’n 500 bewoners van het Oost-Groningse Meeden en sympathisanten uit de regio gingen afgelopen zondag de straat op om te protesteren tegen de aanleg van een windmolenpark langs de N33.

Het voorgenomen plan voorziet in de bouw van ongeveer dertig molens van meer dan 150 meter hoog tussen Veendam en Menterwolde. Meeden ligt daar vlakbij. De bewoners van het dorp vrezen geluidsoverlast en onverwachte gezondheidsrisico’s. De protestactie bestond uit een rijdende barbecue langs de N33.

Het gebied werd onlangs door minister Schultz aangewezen als een van de ontwikkelgebieden voor windenergie. De gemeente Veendam is tegen een windpark.

28-05-2013 | Michiel Maas | cobouw.nl