- National Wind Watch: Wind Energy News - https://www.wind-watch.org/news -

Ingen vindmøller hos de rige — No wind turbines near the rich

[The expensive communities of North Zealand, where all of the wind-energy directors and the wind-happy ministers live, are the only place in the country that is virtually without a single wind turbine, despite open fields and an undeveloped coastline.]

Mens ministre og direktører i den magtfulde vindindustri står i kø for at hylde vindmøller som guds gave skal de ikke nyde noget af at få sådan en monstrum i egen baghave.

En kortlægning af samtlige vindmøller herhjemme samt kommende projekter viser nemlig, at der ikke står en eneste i de dyre kommuner i Nordsjælland, hvor både ministre og ikke mindst vind-og energisektorens førende spidser har til huse.

Så mens almindelige danskere må ligge søvnløse om natten af lyden af en larmende vindmølle, kan folk som Dong-formand Fritz Schur og Venstres vindmølle-fan og tidligere miljøminister Karen Ellemann glæde sig over, at de fra deres private adresser har mange kilometer til noget, der blot minder om en mølle.

Der er ellers masser af plads

I det smukke, idylliske Nordsjælland er der ellers masser af plads til møller, da der både her er masser af marker samt en fin kyststrækning, hvor der sagtens kunne placeres vindmøller.

Ekstra Bladet har da også gennemgået en lang række kort over vindforhold i Danmark, der alle viser, at det ikke blæser mindre nord for København end mange andre steder i landet, hvor der allerede er placeret møller.

Ekspert ved CBS Henrik Lando, der har beskæftiget sig indgående med vindmøller og økonomien bag, peger på, at der er helt andre kræfter på spil.

– Uden at fornærme nogen, er det meget lettere at trumfe hen over folk på landet og i Udkantsdanmark, der slet ikke har de samme ressourcer. Der ville blive et ramaskrig, hvis der blev placeret en vindmøllepark i Nordsjælland. Ingen borgmester ville turde trumfe det igennem, forklarer han.

Henrik Lando peger på, at netop bevidst at placere vindmøller i udkanterne af Danmark er med til yderligere at sætte skub i udvandringen herfra.