LOCATION/TYPE

News Home

[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]


Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

News Watch Home

Protest against two wind turbines grows  

Credit:  Protest tegen twee windmolens groeit | Joris Herpol | 1 December 2012 | www.nieuwsblad.be ~~

KAPELLE-OP-DEN-BOS – De mogelijke komst van twee windturbines zet kwaad bloed bij de buurtbewoners. Zij vrezen overlast en hebben inmiddels al een actiecomité opgericht.

Er loopt momenteel een openbaar onderzoek naar de exploitatie van twee windturbines in de kleine driehoek Stuiverstraat – Hogerheistraat – spoorweg Dendermonde -Mechelen ( Londer-zeelseweg). De windmolens hebben een capaciteit van twee keer 2,3 Megawatt, en zijn volgens de plannen 139,5 meter hoog. De wieken hebben een diameter van 82 meter.

De buurt ziet de komst van deze windmolens echter niet zitten. ‘Wij kunnen ons niet vinden in de locatie van deze molens. Zij komen immers op een korte afstand van woonwijken in Ramsdonk, woningen in de Stuiverstraat, de Hogerheistraat, Sint- Niklaaswijk, Oudstrijdersstraat, Hoveniersstraat en de Veldstraat’ verklaart buurtbewoonster Rita Robberechts. ‘Wij vrezen echt voor het schenden van het mooie uitzicht en het natuurlijke karakter van onze buurt.’

Ze vrezen ook voor de impact op de natuur. ‘Het wegblazen van de vogels en andere dieren, die absoluut geen rust meer zullen vinden. Wij zijn echt niet tegen groene energie. We hebben wel een probleem met de gekozen locatie: midden in agrarisch gebied, vlak bij onze huizen’, aldus Robberechts.

Slapeloze nachten

Die nabijheid van de windturbines speelt de buurtbewoners ook parten. ‘Het geruis van de wind langs de molenwieken zal veel stress en spanning met zich meebrengen. Met slapeloze nachten en zelfs ziekten tot gevolg’, gaan Johan en Bert Miseur verder. ‘Dit is in het voordeel van twee belanghebbenden: de eigenaar van de gronden en de projectontwikkelaar. Sommige buurtbewoners dachten ten onrechte dat ze voordeel konden halen onder de vorm van gratis stroom. Dat blijkt echter niet te kloppen. Wij voelen ons de verliezers in deze zaak: we verliezen natuur én rust.’

Inmiddels is er het actiecomité Stop de molens opgericht. Nu maandag volgt er een protestmars aan de Hogerheistraat 130 om 18 uur. Het actiecomité heeft inmiddels ook een blog: www.hogerheitrappers.be/stopdemolens.html waarop de komende acties worden aangekon-digd.

Op 3 december start het openbaar onderzoek voor de stedenbouwkundige vergunning van de molens. De gemeente zal pas na het verzamelen van de bezwaarschriften uit de buurt na de openbare onderzoeken een standpunt innemen. Het is de provincie die over de vergunningen uiteindelijk zal beslissen.

Source:  Protest tegen twee windmolens groeit | Joris Herpol | 1 December 2012 | www.nieuwsblad.be

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: