[ exact phrase in "" • results by date ]

[ Google-powered • results by relevance ]


LOCATION/TYPE

News Home
Archive
RSS

Subscribe to RSS feed

Add NWW headlines to your site (click here)

Sign up for daily updates

Keep Wind Watch online and independent!

Donate $10

Donate $5

Selected Documents

All Documents

Research Links

Alerts

Press Releases

FAQs

Publications & Products

Photos & Graphics

Videos

Allied Groups

Geen bouwvergunning voor zeven windmolens in Mol  

Credit:  De Morgen | 09/10/12 | www.demorgen.be ~~

Ecopower krijgt geen bouwvergunning voor het plaatsen van windturbines langs het kanaal Bocholt-Herentals in Mol. De Vlaamse overheid heeft het negatief advies van het gemeentebestuur bevestigd, laat de gemeente Mol weten. Langs het kanaal en de Castelbaan wou Ecopower zeven turbines bouwen. Tegen het project werden meer dan 450 bezwaarschriften en vier petitielijsten ingediend.

Dat Ecopower geen bouwvergunning krijgt, vindt de groenestroomproducent op zijn zachtst gezegd zeer vreemd. De twee negatieve adviezen die er waren – met name die van de gemeente Mol en van Monumenten en Landschappen – zijn in een totaalafweging objectief te weerleggen. Dat zegt Relinde Baeten, woordvoerster van Ecopower.

Ecopower noemt een waslijst van instanties op die wel een positief advies gaven voor de bouw van zeven windturbines: de Dienst Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE), het Agentschap Natuur en Bos (ANB), het Vlaams EnergieAgentschap (VEA), het Directoraat-Generaal van de LuchtVaart (DGLV), nv De Scheepvaart, Elia, de brandweer en de Provinciale MilieuvergunningsCommissie (PMVC). Ook de Interdepartementale WindWerkGroep (IWWG), die de afweging maakt tussen verschillende invalshoeken, was positief, stelt Ecopower.

Enkel de adviezen van de gemeente Mol en Monumenten en Landschappen waren negatief. “Maar beide zijn objectief weerlegbaar”, werpt Baeten op. “Het eerste is niet consequent met het unaniem door de gemeenteraad goedgekeurde windplan. Het tweede behandelt opmerkingen over een recent beschermde kasseiweg op 850 meter afstand en over de zichtbaarheid van windturbines”, stelt Baeten.

Naast het verloop van de procedure, die Ecopower vergelijkt met een ‘processie van Echternach’, mist de groenestroomproducent naar eigen zeggen bij beleidsmakers een sense of urgency bij het halen van beleidsdoelstellingen in groene energie.

Source:  De Morgen | 09/10/12 | www.demorgen.be

This article is the work of the source indicated. Any opinions expressed in it are not necessarily those of National Wind Watch.

The copyright of this article resides with the author or publisher indicated. As part of its noncommercial effort to present the environmental, social, scientific, and economic issues of large-scale wind power development to a global audience seeking such information, National Wind Watch endeavors to observe “fair use” as provided for in section 107 of U.S. Copyright Law and similar “fair dealing” provisions of the copyright laws of other nations. Send requests to excerpt, general inquiries, and comments via e-mail.

Wind Watch relies entirely
on User Funding
Donate $5 PayPal Donate

Share:


News Watch Home

Get the Facts Follow Wind Watch on Twitter

Wind Watch on Facebook

Share

CONTACT DONATE PRIVACY ABOUT SEARCH
© National Wind Watch, Inc.
Use of copyrighted material adheres to Fair Use.
"Wind Watch" is a registered trademark.
Share

 Follow: